Военният министър каза защо България не е влязла в Шенген.Странно е

...
Военният министър каза защо България не е влязла в Шенген.Странно е
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Две страни с нефелни доводи ни спират за Шенген

Военният министър каза защо България не е влезнала в Шенген.

Странно е държанието на Нидерландия и Австрия по отношение на приемането ни в Шенген. Щом считат, че у нас няма господство на закона, за какво Нидерландия е най-големият вложител у нас? Това сподели министърът на отбраната Димитър Стоянов в ефира на Нова телевизия.

Той изтъка, че две страни с нефелни доводи ни стопират за Шенген.

„ Всички останали ни поддържат. Не бих позволил, че останалите страни са двулични и безмълвно стоят зад тях. Нашите граници се охраняват доста съществено “, сподели служебният министър.

" Нито С-300, нито самолети даваме на Украйна, само че одобреното е в топ 3 на желаното от Украйна ". Произведено и налично е това, което даваме по листата, направен от Министерство на защитата. Вчера предлагането получи поддръжката на двете виновни комисии - военната и външната, които организираха взаимно съвещание. Предстои ратификацията, може би през днешния ден, в пленарна зала, след което следва и декрет на президента. Едва по-късно самата помощ ще бъде предоставена ", добави Стоянов.

Стоянов увери, че преди всичко мисли за боеспособността на българската войска и да не се нарушат отбранителните качества на българската войска.

Продължаваме да охраняваме небето си с МиГ-29, уточни Димитър Стоянов, написа novini.bg.

Подготвяме се и да приемем първите Ф-16, само че това ще стане през 2025 г. Производството на един изтребител е дълготраен развой и не може да се чака по-рано да бъдат подготвени, изясни Димитър Стоянов. Той уточни, че дори и производителят да е подготвен по-рано, ние нямаме техническата подготвеност да ги приемем. Инфраструктурната подготовка на страната ни за Ф-16 е трябвало да приключи в края на 2022 година, а сега ние сме още в начален стадий, призна военният министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР